vrijdag 6 september 2013

lampion 11 november van mona toetje beker


De Sint Maarten puddingbekerlampion

De puddingbekerlampion
Wil jij ook een beetje licht in deze donkere maand? Knutsel dan een superleuke lampion in elkaar. Die geeft een mooi lichtje voor als je gaat wandelen tijdens Sint Maarten.

De Sint Maarten puddingbekerLampion

Je hebt nodig:
1 puddingbeker, een mooie stevige stok, stukje touw, een led lampje of een ander klein lampje met een batterijtje. Ook heb je nog wat gekleurd vloeipapier, raamverf en plaksel nodig.
stap 1
stap1
Haal het touwtje door het gaatje op de bodem van de beker. Knoop of plak hier het lampje aan vast. Als je nu het touwtje omhoog houdt hangt er al meteen een
lampenkapje aan!


Stap 2
stap2
Nu knoop je het touwtje aan de mooie stok vast. Zo wordt het een draagbare lampion.


Stap 3
stap3
Nu de boel nog versieren! Schilder met raamverf mooie figuurtjes op de stok en op de beker. Uit het gekleurde vloeipapier kun je leuke vormen knippen. Plak deze op de stok en op de beker. (Dan wordt het echt een groot feest!) Zorg wel dat je genoeg ruimte overhoudt om de stok goed vast te kunnen houden.


Stap 4
stap4
De lampion is nu klaar voor gebruik. Ga dus maar snel je schoenen aan doen! Is het koud buiten? Trek dan ook maar je handschoenen aan. Want je moet nog een flinke wandeling maken met je mooie PuddingbekerLampion.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten