Ingrediënten
Voor 12
personen
•
180 g chocolade extra puur (minimaal 70%
cacao), grofgehakt
•
100 ml volle melk
•
200 g boter, op kamertemperatuur
•
175 g witte basterdsuiker
•
3 eieren
•
200 g zelfrijzend bakmeel
•
2 bekers chocolademousse (a 200 g)
•
1 1/2 zak KITKAT® mini (a 250 g)
1 zak M&M's crispy (210 g)
Materialen
•
satéprikker, springvorm (Ø 18 cm),
ingevet, 50 cm feestelijk lint
Bereiden
1. 1.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan met water aan de kook. Hang er
een iets kleinere pan of kom in, die het water niet mag raken. Laat daarin de
chocolade en melk smelten (au bain-marie). Laat 5 min afkoelen.
2. 2.
Klop ondertussen in een ruime kom de boter, suiker en een mespunt zout met een
mixer tot een luchtige, witte massa. Dit duurt 5 min. Klop een voor een de
eieren erdoor. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige is opgenomen.
3. 3.
Spatel het chocolademengsel door het beslag. Zeef het meel boven het beslag en
spatel het er voorzichtig door. Schep het beslag in de springvorm en bak de
taart in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Controleer na 30 min. op
gaarheid. Steek de satéprikker in het midden van de taart. Komt deze er schoon
uit, dan is de taart gaar. Laat de taart op een rooster in 1 uur en 30 min.
afkoelen en verwijder de vorm.
4. 4.
Snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk 1 helft met 1 beker
chocolademousse. Leg de andere helft er voorzichtig op en bestrijk de bovenkant
en zijkant van de taart met de rest van de chocolademousse.
5. Zet de KITKAT's rechtop rondom de taart. Strik het
lint om de taart en bestrooi de bovenkant met de M&M's.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten