vrijdag 25 oktober 2013

kikat en m&m taart


Ingrediënten
Voor 12 personen
    180 g chocolade extra puur (minimaal 70% cacao), grofgehakt
    100 ml volle melk
    200 g boter, op kamertemperatuur
    175 g witte basterdsuiker
    3 eieren
    200 g zelfrijzend bakmeel
    2 bekers chocolademousse (a 200 g)
    1 1/2 zak KITKAT® mini (a 250 g)
1 zak M&M's crispy (210 g)


Materialen
    satéprikker, springvorm (Ø 18 cm), ingevet, 50 cm feestelijk lint
Bereiden
1. 1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan met water aan de kook. Hang er een iets kleinere pan of kom in, die het water niet mag raken. Laat daarin de chocolade en melk smelten (au bain-marie). Laat 5 min afkoelen.
2. 2. Klop ondertussen in een ruime kom de boter, suiker en een mespunt zout met een mixer tot een luchtige, witte massa. Dit duurt 5 min. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige is opgenomen.
3. 3. Spatel het chocolademengsel door het beslag. Zeef het meel boven het beslag en spatel het er voorzichtig door. Schep het beslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Controleer na 30 min. op gaarheid. Steek de satéprikker in het midden van de taart. Komt deze er schoon uit, dan is de taart gaar. Laat de taart op een rooster in 1 uur en 30 min. afkoelen en verwijder de vorm.
4. 4. Snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk 1 helft met 1 beker chocolademousse. Leg de andere helft er voorzichtig op en bestrijk de bovenkant en zijkant van de taart met de rest van de chocolademousse.
5. Zet de KITKAT's rechtop rondom de taart. Strik het lint om de taart en bestrooi de bovenkant met de M&M's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten